Loading...
Contact personen2018-11-14T16:56:43+00:00

Wij stellen ons graag voor

Alex-Jan de Jong
Alex-Jan de JongAlgemeen directeur / eigenaar
Alex-Jan is zijn carrière begonnen als 16-jarige jongen bij zijn vader in een mobiele fruitstal. Daarna heeft hij een aantal jaren in de zorg gewerkt en is vervolgens NS conducteur geworden. Tijdens zijn werkdiensten als conducteur is Alex-Jan gaan studeren voor HRM-er.
Eind jaren ’80 is hij begonnen in het werkveld HRM. Eerst in een ziekenhuis en daarna bij de Rijksoverheid. Alex-Jan heeft bij de Rijksoverheid altijd gewerkt aan vernieuwing en verbetering van het HR-vak. Naast zijn belangstelling voor ICT-toepassingen, heeft hij meegewerkt aan talloze reorganisaties. Eind jaren ’90 begin jaren ’00 heeft hij de een voortrekkersrol gehad bij het vormen van de Shared Service Organisatie en heeft, in tegenstelling tot de destijds gangbare methoden, een van de grootste en meest innovatie flex-centra in Nederland opgebouwd. In 2007 werd hij uit geroepen tot de Topambtenaar van de overheid.
In 2009 heeft hij de overheid verlaten en heeft toen tal van bedrijven geadviseerd en/of gediend als bestuurder, naast zijn werk als Zelfstandig Professional, en heeft hij een wijncafe gehad.

Ook naar maatschappelijk, sociaal en cultureel leven gaat Alex-Jan zijn hart uit. Naast de rol van bestuurder heeft hij vele maatschappelijke doelen met zijn dadendrang ondersteund.

Alex-Jan jan is een netwerker pur sang en heeft een creatieve, onafhankelijke en vrije geest. Elke ontmoeting vormt voor hem een verbinding voor bedrijf en/of persoon. Uit de meeste ontmoetingen ontrafelt Alex-Jan een uitdaging, bedenkt hij een nieuw concept of ontstaat bij hem anderszins een nieuw idee.